2012. szeptember 13., csütörtök

Őszi készülődés (kötés)

"Itt van az ősz, itt van újra s szép mint mindig énnekem." 

És amellett, hogy szép, sajnos eléggé lehűl az idő is. Ilyenkor, olyan jó a meleg puha kötött holmikba belebújni. Legyen az egy pulcsi, sál, kesztyű, sapka, zokni. Kinek mi az a testrésze, amelyik jobban fázik :)
Kicsik ilyenkor mindig kötött sapkát kapnak a fejükre, én egy ujjatlan kesztyűt rakok a kezemre, és az elmaradhatatlan csinos sál, és a lábmelegítő sem maradhat el. Mindezt bárki képes elkészíteni, aki ismeri az egyszerű sima szem titkát, nem bonyolult, hamar meg lehet tanulni. Hisz annak idején, még iskolában is tanították. Ha akkor ment most miért ne mehetne? Ráadásul nagyon nyugtató, és az esti filmnézés, hírnézés közben is csinálható. Összekötve a szórakoztatót a hasznossal :))

















Mi kell hozzá, némi elszántság, egy terv, mit akarunk kötni, két darab kötőtű, és a kötőtűhöz megfelelő fonal. Nekem van három kötőtűm, amivel ki is elégítem a fonalak sokszínűségét. Van egy apró, egy 4,5 mm, 6mm -es. Általában vastagabb fonalakat veszek, mert azok jó melegek, és hamarabb kész a munka, de ha jó tömött szemeket akarunk, akkor a 4,5 mm- es tűt válasszuk, vagy ehhez közeli számozásút. Mert a legtöbb fonalhoz, ami kedvezőbb áron kapható, ez a kötőtű a megfelelő :)

Mindenkinek jó kötögetést. És ha esetleg segítségre szorulnál kötés szempontjából, lassan készül a videó segédlet is, amivel könnyedén elsajátíthatod a kötés alapjait. :) Kérdezz bátran, lehet már kész is a videó, és egy jelképes összegért, már a tiéd is lehet :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése