2015. február 19., csütörtök

Pet palack újrahasznosítása, tolltartó, cumisüvegtartó stb.

Sok szép érdekes dolog készülhet olyan dolgokból, amit szemétnek szánunk. Ilyen például a PET palack is. Nem csupán szelektíven lehet gyűjteni, hanem használati tárgyak is készíthetők belőle, amivel nagyon sok pénzt spórolhatunk.
Mikor a kezembe került a Pert palack, gondolkodtam rajta mit is készíthetnék belőle. És a nagy álmodozásnak ez lett a vége:



Azonban ezzel a technikával nem csupán tolltartót, hímzőfonal tárolót, cérna tárolót, kicsi varrós dobozt, gomb tároló, tea tárolót, apró cukorka tárolót, irodaszer tárolót, gyöngy tárolót tudunk készíteni, és még jó sokáig sorolhatnám mi mindenre használható. De gondoltad volna, ha a textil és a műanyag közé bélést raksz, akkor tökéletes melegen tartó termosztát lesz, amibe a cumisüveg vagy a meleg étel rakható. Mivel műanyag nem engedi át a folyadékot sem, így nem ázik el a táska, és igen dizájnos. Sokkal szebb, mint ha egy zacskóba lenne csavarva a cumisüveg.
És tényleg csupán a képzelet szabhat határt mi mindenre használhatjuk ezt a nagyon egyszerűen összerakható tárolót. Mivel a nagyságát mi határozzuk meg, akárminek a tárolására jó.

 Fotó: cremedelacraft.com

Az elkészítése sem bonyolult, sőt akár a textil felvarrása nélkül is elkészíthető, hogy átlátszó legyen a tároló.

Alapanyag:
- 2d PET palack
- 1 db cipzár
- textil
- tű, cérna vagy ragasztó.

1. lépés:
Levágjuk a PET palackokat a kívánt nagyságnál, majd vasaló segítségével a széleket leegyenesítjük, ezt megtehetjük csiszolópapír segítségével is.




2. Kivágjuk a textilt, majd megvarrjuk és felrakjuk a PET palackra, ha pont akkorára varrjuk a textilt hogy a palackra szoruljon, nem kell ragasztani a textilt a palackhoz.




3. A cipzárt hozzá varrjuk vagy hozzá ragasztjuk a PET palackhoz. Fontos, hogy ne használjunk ragasztó pisztolyt, mert a meleg hatására a PET palack deformálódni fog.








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése