2014. december 8., hétfő

Szeretet dió készítése karácsonyra

Mindig jó adni, mert ettől a szívünk boldogabbá válik. És ehhez az érzéshez nem kell milliókkal rendelkeznünk, mert fillérekből elkészíthető egy kis ajándék, figyelmesség, amellyel mosolyt csalhatunk valakinek az arcára.
Ne engedjünk a minket körül vevő média reklám hazugságoknak. Nem kell ezreket költenünk egy boldog pillanatért.





Megmutatom nektek, hogyan csalhattok másnak az arcára egy kis mosolyt a szeretet dió segítségével, melyből több változat is elkészült, habár én eredetileg az első variációra gondolok.
De mielőtt megmutatom az elkészítési folyamatot, el kell mondjam nektek, hogy itthoni hagyományaink szerint, a dió az egészséget jelképezi. Karácsonykor sokszor adtak a régi őseink egymásnak diót, vagy dióból készült kis ajándékot. Mellyel mindenki tudta, hogy jó egészséget kíván a másiknak. Ne törjük meg ezt a hagyományt. Adjunk diót azoknak akiknek kedveskedni szeretnék, és sok egészséget kívánunk a továbbiakban.



És nézzük a szeretetdió elkészítésének leírását:


 Nem mindig sikerül a diót szépen feltörni, így egy kis igazítás nem probléma észre sem lehet majd venni.






 Ennyi alapanyag szükséges az elkészítéshez.



Csavarjuk fel a szöveget egy tollra, hogy meglegyen a formája a papírnak.


Helyezzük bele a szöveget a dióba.

Ragasztózzuk be nagyon enyhén a diókat, hogy egymáshoz tapadjanak, de mégse ragadjanak össze teljesen, erre a legjobb a gyerekragasztó.
Összeragasztva.


Majd jöhet a masnizás, először kössük át a diót csomózzuk, majd utána ügyeskedjük rá a masnit, nem egyszerű, de nem is lehetetlen.

Íme a további variáció lehetőségek:

Gyertya a dióból, amit készíthetünk illatos gyertyára is.

Elején egy kevés viaszt rakjunk csak a dióba, és abba állítsuk bele a kanócot, ha megállt a kanóc, utána már folyamatosan önthetjük bele a meleg viaszt.







És a kincses kis dió, amibe minden apróságot belerakhatunk:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése