2014. szeptember 24., szerda

Filc anyagból rózsa készítése képekkel bemutatva.

Jön az ősz és előkerülnek a sapkák, kabátok, sálak. Azonban sokszor adódik, hogy már nem tetszenek annyira a hasznos ruhacikkek, de újat sem szeretnénk vásárolni. Ekkor jön egy kis trükk, mellyel könnyedén újjá tudjuk varázsolni a sapkánkat, sálunkat, kabátunkat.
Mégpedig a filc rózsával, igen egyszerű az elkészítése, nem kell hozzá sok minden, és technikai ismeretekre sincs szükségünk a megvarrásához, vagy összeragasztásához.



Nézzük mire lesz szükség:

-filc anyag, méterárú boltokban már A4-es nagyságú darabokat is lehet vásárolni, nem kell nagyobb anyagdarabot venni belőle, persze ha nagyon sok rózsát szeretnénk készíteni, akkor persze vehetünk méterre is filcet.
-tű,cérna
-rajzoláshoz filc, és egy ásványvizes flakon kupakja:



A munka menete:
A végeredmény:



Az első lépés, hogy felrajzoljuk a filcre a kupak segítségével a köröket:




Majd a rózsa legbelsejének vágunk a képen látható dombocskás csíkot:


Majd mindent kivágunk:


Először a belső részt a csíkot varrjuk össze, hogy szépen feltekerjük a csíkot, majd elkezdjük egyesével felvarrni rá a nagyobb szirmokat.


 Hátulról nézve a varrást:


Addig varrogatjuk a szirmokat, míg úgy nem érezzük elég szirmot varrtunk a rózsára.
Én a belső körbe 4 szirmot varrtam, majd minden szirom közé egyet, így összesen 12 nagyobb kerek szirmot varrtam a rózsámba.

Mindenkinek jó alkotást, és kellemes időtöltést a filc rózsa elkészítéséhez. Amennyiben további oktató anyagaim érdekelnek lapozgass a tartalomban, vagy iratkozz fel ingyenes segédleteimre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése