2013. április 23., kedd

Szivárvány torta elkészítése

Annyira sokan jeleztétek, hogy szívesen elkészítenétek ti is ezt a szép tortát. Úgyhogy akkor leírom az elkészítéséhez szükséges tudnivalókat.




Hozzávalók:

Piskóta:
- 8 tojás
- 8 lapos evőkanál kristálycukor
- 7 evőkanál liszt
- 2 evőkanál hideg víz
- 2 evőkanál sütőrum
- 3 evőkanál kakaó
- 1 csomag sütőpor

Krém:
- 500 ml Meggle cukrászhab (tejszínhab)
- fél liter tej
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 3-4 kanál kristálycukor

Elkészítése:

Piskóta:

Piskóta egy egyszerű 8 tojásos piskóta. Kettéválasztom a tojások fehérjéjét és sárgáját két edénybe. A fehérjét félrerakom, míg a sárgáját kikeverem. A sárgájába belerakom a 8 evőkanál cukrot. Fehéresre keverem, majd mehet a 2 evőkanál víz és rum, és a kakaó is. Majd 4 evőkanál liszt. Ha túl sűrűnek találjuk egy kevés vízzel lehet még hígítani a masszán, de + 2 evőkanál víznél többet ne rakjunk bele.
Közben kézi robotgéppel el lehet kezdeni a habot jó keményre verni, és mellette kapcsoljuk be a sütőt is, hogy felmelegedjen a sütő 180C-ra (előmelegítés). Miután kemény lett a hab a tojássárgájába keverjük még bele alaposan a sütőport. Majd a fehérjére öntsük rá a sárgáját és körkörös mozdulatokkal keverjük össze a fehérjét a sárgájával, ügyelve arra, hogy ne törjön össze nagyon a fehérje. És a maradék 3 kanál lisztet is szitáljuk rá, és keverjük el. Én úgy szoktam, hogy egy kanál liszt keverés, majd a következő kanál liszt, és keverés. Ügyeljünk, hogy lisztcsomók nem maradjanak.
Ekkora a sütő már meleg. Nincs más dolgunk, mint belerakni a sütőpapírral kibélelt, vagy vajjal megkent és egy kevés lisztel meghintett formánkba a tészta masszánkat. 25-30 Percen belül szépen meg is sül a piskóta. Fontos ne nyissuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a piskóta. Elkészülés után se nyissuk ki. Hanem még hagyjuk bent egy fél órát. Utána kivehetjük, és hagyjuk had hűljön tovább. A formából kivehetjük. Csak kihűlt piskótát vágjunk.

Krém:

A főzős pudingot a megszokott módon készítsük el (puding csomagolás hátoldalán van az elkészítési mód), csupán annyi a változás, hogy fél literbe most nem egy csomag pudingport teszünk, hanem kettőt. Lassú tűzön türelmesen főzzük a pudingot, és sűrűsítsük be. Ha azt vennénk észre hogy elkezd csomósodni, vegyük lejjebb azonnal a hőfokot, és a a gépi habverő két fejével kevergessük a pudingot gyorsan, és csomómentesítsük. Lehet úgy is hogy eleve a gépi habverővel verjük a pudingot miközben főzzük, de az mindig ahhoz vezet, hogy a puding össze vissza fröcsög a konyhában. Egy jóval sűrűbb pudingot kell hogy kapjunk, a megszokotthoz képest. Miután kész hagyjuk, hogy kihűljön.
Ha kihűlt a puding felverjük a cukrászhabot (tejszínhabot). A gépi robotgépet bekapcsolva hagyjuk, és kanalanként adjuk hozzá a habhoz a pudingot. Így tökéletesen elkeverődik a cukrászhabban a puding. Ha kész mehet a hűtőbe, míg a piskótára nem kezdjük felkenni.

Sütés közben

Míg a piskóta hűl a gyümölcsöket fel lehet szeletelni.


A piskótát három részre vágjuk, és megtöltjük krémmel. A krémre rakhatunk még gyümölcsöt is, majd jöhet a következő piskóta lap és a krém. 



 Második réteg krémmel és gyümölccsel.


Majd a teljes tortát bekenjük a krémmel. Nem kell spórólni a krémmel, mert ez az adag egy 10 tojásos piskótára is ráfér kényelmesen. Az első kiválasztott gyümölccsel kijelöljük a gyümölcsök mintáját. A többit már csak ehhez kell igazítani.







És ha kész vagyunk mehet ismét egy kicsit a hűtőbe :)
Íme még egyszer a kész torta, mert olyan jól néz ki :)






Jó sütést mindenkinek, és finom falatokat.


2 megjegyzés:

  1. Nagyon guszta és gondolom, hogy nagyon finom is. Csodaszép piskótát tudsz sütni. Gratulálok margo 1958.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm :) Igen egy finom, könnyed torta, amely a bőséges ebéd után is jól esik :) Főleg gyümölcsökkel :)

      Törlés